Introduktion til solvenserklæring

Solvenserklæring

Hvis man ønsker at foretage et privat skifte, så er det et krav at mindst en af boets arvinger er solvente – det er her en solvenserklæring kommer i spil.

I solvenserklæringen skriver man således under på, at man solvent og dermed kan hæfte for den eventuelle gæld som dødsboet måtte have. Du kan finde selve formularen til en solvenserklæring inde på domstol.dk.

Det finder du bl.a. svar på, her på siden:

Hvad er en solvenserklæring? Hvordan ser en solvenserklæring ud?

Solvenserklæring forklaret

Hvad er en solvenserklæring præcist?

En solvenserklæring er et dokument man underskriver når man ønsker at foretage et privat skifte. I solvenserklæringen erklærer vedkommende følgende ting:

  • Ikke at være eller have været under konkurs, gældssanering eller tvangsakkord inden for det sidste år.
  • At være i stand til at betale sine forpligtelser som de forfalder.

Solvenserklæringen er et krav når man foretager et privat skifte. Hvis der under dødsbobehandlingen er flere arvinger med i processen, så er det kun et krav at der minimum er en arving som opfylder kravet om solvens.

Hjælp til solvenserklæring

Vores dygtige bobestyrere kan hjælpe dig med solvenserklæringen

Sådan ser en solvenserklæring ud

Hvordan ser en solvenserklæring ud?

Du kan på dette link se præcis hvordan en solvenserklæring ser ud. Solvenserklæringen er et forholdsvis simpelt dokument som indeholder dit navn, adresse og CPR-nr. Derudover skal der oplyses de samme informationer for personen, hvis dødsbo der behandles.

Til sidst i solvenserklæringen skal der skrives under med sted, dato og underskrift. Vi anbefaler at solvenserklæringen printes ud og udfyldes for derefter at blive scannet ind på computeren.

Hvis du ikke har mulighed for at printe solvenserklæringen og udfylde den, så findes der også nogle online programmer, hvor du kan udfylde alle felter samt foretage en underskrive. Det kunne f.eks. være Acrobat reader.

Få svar på alle dine spørgsmål omkring solvenserklæring

Har du fået svar på alle dine spørgsmål?

På papiret kan det måske virke ligetil at administrere mange af opgaverne i forbindelse med bobestyring, solvenserklæringer og lignende. Men når først du kommer i gang, kan der være mange ting som man kommer i tvivl om – og det er her, at vores bobestyrere kommer ind i billedet. Er du i gang med et privat skifte, så er du altid velkommen til at kontakte os for hjælp og rådgivning. Klik på den store grønne kontaktknap, så ringer vi dig op!

Ofte stillede spørgsmål:

Hvad er en bobestyrer? Hvornår kan man foretage et privat skifte? Hvad er dødsboskat? Hvad er prisen for en bobestyrer? Hvad er et dødsbo? Hvad er en dødsboadvokat? Hvad koster en bobestyrer? Hvad gør jeg når dødsfaldet hænder? Hvad er en skifteretsattest?
Hvad er en solvenserklæring? Hvad er en skiftefuldmagt? Hvad er en Proklama?
Hvad er en Åbningsstatus? Hvad er en Boopgørelse?